Web Analytics

Afvallen door Inzicht in Eetgewoonten

Iedereen kent de uitdrukking: meten is weten. Dit geldt zeker ook als je wilt afvallen. Een van de eerste dingen die je kunt doen om af te vallen is het meten van jou huidige eetgewoonten en patronen. Hoe jij dat zou kunnen gaan vormgeven en waar je zoal op kunt letten heb ik in dit artikel beschreven.

Waarom meten belangrijk is

Mensen met overgewicht willen vaak afvallen. Ze beginnen aan een dieet of gaan meer sporten zonder echt te weten waarom ze te dik zijn geworden. Vaak is denken ze wel de oorzaak te weten maar hebben dit nooit echt onderzocht.

Wil je succesvol afvallen dan is wat mij betreft de beste manier om het probleem bij de wortel aan te pakken. Neem de oorzaak weg en je kunt niet alleen afvallen maar ook gedurende langere tijd zo niet de rest van je leven op een gezond gewicht blijven.

Omdat de oorzaak bij de meeste mensen in hun eetpatroon te vinden is vind je de oorzaak voor overgewicht vaak door inzichtelijke te maken wat jou eetpatroon is. eenmaal bekend met de oorzaak kun je het probleem direct aan pakken. Vaak betekent dit dat je ongezonde en calorierijke producten gaat vervangen door meer gezonde producten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe kun je eetgewoonten meten

Een instrument dat je kunt gebruiken bij het meten van hetgeen je eet en drinkt is de eetmeter van het voedingscentrum. Je krijgt aan de hand van de ingevulde gegevens een advies over op welke manier jij je voeding zou kunnen verbeteren. Verder kun je natuurlijk zelf even een analyse doen om te beoordelen waar bij jou de pieken in calorieën door veroorzaakt worden.

Bij veel mensen zitten de pieken wat betreft calorieën in producten die veel geraffineerde koolhydraten bevatten. De meest bekende variant is ‘suiker’. Vervang deze producten door meer eiwitrijke producten en je kunt op een redelijk eenvoudige manier het aantal calorieën per dag flink omlaag brengen.

Wat zijn producten met veel calorieën

Tegenwoordig bevatten veel producten die we in de supermarkt kopen geraffineerde koolhydraten. Deze zijn toegevoegd om de producten langer houdbaar te maken, ze lekkerder (zoeter) te maken en om het product er beter uit te laten zien. Het is een goedkope manier die voedingsproducten inzitten om hun commerciële doelen maximaal uit te nutten. Als consument is het verstandig goed te beseffen dat deze toegevoegde koolhydraten (suikers) enerzijds niet gezond zijn en anderzijds ook nog eens veel calorieën bevatten. Kort gezegd: je wordt er dik en ongezond van! Dit verklaard ook de toenemende belangstelling voor zogenaamde koolhydraatarme diëten.

Reden genoeg lijkt me om je goed te verdiepen in wat jij zoal eet en drinkt. Vindt je dit lastig dan kan je bij diëtisten om hulp vragen. Producten die veel voorkomen in ons huidige voedingspatroon en vol zitten met calorieën zijn bijvoorbeeld frisdranken. Maar ook producten als vla, yoghurt, ontbijtproducten (muesli, cornflakes), chips, snoep, (ontbijt)koek, patat en fastfood zitten vol met calorieën en ongezonde ingrediënten.

Om een voorbeeld te geven van de winst die je kunt behalen door inzicht te krijgen is de volgende. Als tussendoortje kun je in de middag kiezen voor een ontbijtkoek zoals de SnelleJelle. Dit levert je zo’n 170 kilocalorieën op. Vervang je dit tussendoortje door een appel dan bespaar je de helft aan calorieën (zo’n 90 kilocalorieën) en krijg je ook nog eens gezondere voedingsstoffen binnen. Doe dit met een aantal andere producten zoals frisdrank vervangen door water en je zult merken dat je echt snel kunt afvallen op een duurzame en gezonde manier.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt simpel te begrijpen maar diepgaande theoriëen,  de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Geniet, eet lekker en Leer de gewoonten aan die jou voorgoed een slank lichaam geven:

Meer leren en de afslank receptenbijbel direct risicoloos uitproberen

Plaats een reactie