Web Analytics

Schouder slijmbeursontsteking

Schouder slijmbeursontsteking is een ontsteking van het slijmbeurs rond de schouder, een kleine met vocht gevulde zak die fungeert als een kussen tussen een bot en spieren, huid of pees. Het type slijmbeursontsteking hangt af van de locatie van de aangetaste slijmbeurs.

Oorzaken schouder slijmbeursontsteking

Schouder slijmbeursontsteking is vaak het gevolg van sportblessures of repetitieve bewegingen. Maar het kan ook worden veroorzaakt door:

  • Slechte houding of wandelgewoontes
  • Stress op zachte weefsels van een abnormaal of slecht gepositioneerd gewricht of bot (zoals verschillen in beenlengte of gewrichtsmisvormingen)
  • Sommige soorten artritis en gerelateerde aandoeningen (reumatoïde artritis, artrose en jicht)
  • Metabolische aandoeningen zoals diabetes
  • Bijwerkingen van het nemen van bepaalde medicijnen

Aangezien de pijn optreedt in de buurt van een gewricht, worden deze aandoeningen soms verward met artritis.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Symptomen schouder slijmbeursontsteking

Deze aandoening veroorzaakt ontsteking, gevoeligheid en pijn in gebieden rond een gewricht, zoals de pezen, ligamenten, slijmbeurzen en spieren. Schouder slijmbeursontsteking kan plotseling komen en kan dagen duren of langer en verdwijnen meestal met rust of behandeling. Ze kunnen ook opnieuw voorkomen in hetzelfde lichaamsgebied.

Diagnose schouder slijmbeursontsteking

Een huisarts kan de meeste weke delen reumatische aandoeningen diagnosticeren met een medische geschiedenis en lichamelijk onderzoek. Als je aanhoudende roodheid of zwelling rond de gewrichten ervaart, evenals koorts of koude rillingen, moet je onmiddellijk naar een arts gaan om zeker te zijn dat je geen infectie heeft.

Schouder slijmbeursontsteking en Tendinitis behandeling

schouder slijmbeursontsteking

Een schouder slijmbeursontsteking kan na verloop van tijd verdwijnen. Als dat niet het geval is, zal de arts zich concentreren op het verminderen van pijn en ontsteking en het behoud van mobiliteit om invaliditeit en herhaling te voorkomen. Hij of zij kan je indien nodig doorverwijzen naar een reumatoloog, een orthopedisch chirurg of een fysiotherapeut voor een gespecialiseerde behandeling. Bij de juiste behandeling leiden de meeste van deze aandoeningen niet tot blijvende gewrichtsschade of invaliditeit.

Algemene behandelingsopties voor schouder slijmbeursontsteking omvatten o.a.:

Rust en spalken schouder slijmbeursontsteking

Veel zachte weefselaandoeningen worden veroorzaakt door overmatig gebruik van spieren, dus de eerste behandeling kan bestaan ​​uit het laten rusten van het pijnlijke gebied of het gedurende een tijdje vermijden van een bepaalde activiteit. Spalken, beugels of stroppen laten een bepaald gebied rusten totdat de pijn minder wordt.

Heet en koudetherapie schouder slijmbeursontsteking

Een koud kompres kan de initiële zwelling en pijn helpen verminderen. Koude therapie is meestal het meest effectief tijdens de eerste 48 uur na overmatig gebruik, letsel of zwelling begint. Na 48 uur of voor chronische (langdurige) pijn kan droge of vochtige warmte (bijv. Een warm bad) nuttiger zijn dan koude kompressen.

Meer over de behandeling en een symptomenchecker van een slijmbeursontsteking vindt je op gezondheidsplein.nl

 

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt simpel te begrijpen maar diepgaande theoriëen,  de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Geniet, eet lekker en Leer de gewoonten aan die jou voorgoed een slank lichaam geven:

Meer leren en de afslank receptenbijbel direct risicoloos uitproberen

Plaats een reactie