Web Analytics

Overgewicht: De Gevaren en De Nadelen + Beste Adviezen

Overgewicht is een serieus probleem. Overgewicht is een bekend fenomeen en veel mensen hebben er last van. In Nederland valt bijna de helft van de Nederlanders onder de categorie ‘mensen met overgewicht’!

Als u met overgewicht kampt bent u dus bij lange na niet de enige. Op uw werk is één van de twee mede collega’s te dik. In de trein zit u gemiddeld gesproken altijd naast één persoon die met overgewicht te maken heeft. In de supermarkt wordt de basis gelegd voor overgewicht en de problemen die daar uit voortvloeien.

Maar u kunt met enkele gemakkelijke aanpassingen eindelijk verlost zijn van uw overgewicht en een start maken met een zorgeloos leven! Daarvoor is het wel nodig te weten wat overgewicht precies inhoudt.


[mwm-aal-display]

Kampt u met overgewicht? Meet uw vet!

Een uitstekende graadmeter voor het meten van overgewicht is het vetpercentage. Een gezond persoon heeft grofweg een vetpercentage tussen 15% en 25%.

Variabelen zoals leeftijd, geslacht en etniciteit hebben invloed op het voor u geldende gezonde vetpercentage. Zo kampen mannen met overgewicht als het percentage boven de 25% ligt, terwijl voor vrouwen een percentage van 30% geldt. Ook  geldt over het algemeen: hoe jonger u bent, hoe lager het vetpercentage van een ‘gezond’ persoon. Dus als u 20 jaar bent, geldt een lager vetpercentage dan wanneer u 40 jaar bent.

Wilt u af van uw overgewicht? Streef dan naar een ideaal vetpercentage tussen de 15% en 25%.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Overgewicht? Sta eens op die weegschaal

Naast vetpercentage is uw gewicht een graadmeter voor overgewicht. Uw ideale gewicht is afhankelijk van bijvoorbeeld uw lengte, spiermassa en leeftijd. Hebt u in verhouding veel spieren? Dan zult u zwaarder zijn dan de gemiddelde persoon, maar heeft u misschien niet direct te kampen met overgewicht. Het vaststellen van overgewicht is een complexe zaak!

Misschien wel de beste manier om vast te stellen of u overgewicht heeft, is eerlijk naar uzelf zijn. Ga voor de spiegel staan en stel vast of u uzelf te dik vindt. Misschien heeft u een uitdijende buik of beginnen zich vetrollen rond uw middel te verzamelen die u eerst niet had. Laat de alarmbellen dan rinkelen en sus uzelf niet in slaap. Vraag mensen die u goed kent of u te dik bent. Want overgewicht is een ernstige zaak.

De nadelen van overgewicht

Overgewicht leidt tot diverse problemen. Zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied kunt u nadelen ondervinden van overgewicht en een te dikke buik. Een aantal gevolgen staan hieronder weergegeven:

  • Een verhoogde kans op hart- en vaatziekten
  • Een verminderde weerstand
  • Minder zelfvertrouwen
  • Een slechte conditie
  • Discriminatie op de werkvloer
  • Lagere productiviteit

Deze lijst met negatieve gevolgen van overgewicht is slechts een tipje van de sluier. Veel meer gevolgen kunnen aan deze lijst worden toegevoegd. U zult de lijst zelf ongetwijfeld aan kunnen vullen met meer negatieve gevolgen van overgewicht.

En zeg nou zelf, kunt u één positief gevolg van overgewicht aanwijzen? Precies, die zijn schaars. Des te meer reden om de strijd tegen overgewicht aan te gaan.

Waak voor gemakzucht!

De oorzaken van overgewicht zijn heel divers. Zo besteedt de gemiddelde Nederlander veel minder tijd aan gezonde activiteiten zoals wandelen, sporten en traplopen dan voorheen. Het leven wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt.

De auto staat voor de deur, de lift brengt ons naar onze werkplek en de roltrap brengt ons naar de dichtstbijzijnde winkel. Dit is op zich niet erg, zolang overgewicht hier maar niet het gevolg van is. Gemakzucht ligt in ons leven altijd op de loer.

Een toename van zittend werk zoals kantoorarbeid is een belangrijke factor bij de toename van het aantal mensen met overgewicht. Er bestaat een grote kans dat u hoort bij die groep mensen die een volledige dag achter een computerscherm zit en daardoor weinig fysieke beweging krijgt. Overgewicht is een serieuze bedreiging als u vooral kantoorwerk doet.

Daarnaast veroorzaken zaken zoals een toenemend gebruik van alcoholische dranken en vaker en langer tv kijken een toename van het aantal mensen met overgewicht. Ga eens na of dit op uw leven van toepassing is en een oorzaak van overgewicht kan zijn voor u.

Wijs de suikers de deur

Een andere belangrijke oorzaak van overgewicht is de aanwezigheid van veel slechte voedingsstoffen in de vele voorverpakte producten in de supermarkt. In deze producten zitten bijvoorbeeld veel zogenaamde ‘slechte suikers’ en e-nummers. Deze ingrediënten zijn voor producenten goedkoop.

Ook blijken veel mensen verslaafd te zijn aan de slechte suikers in de producten. Dit gaat meestal onbewust. Je koopt veel verpakte producten voor het eigen gemak of de producten zien er gewoon lekker uit. Maar de stoffen in de producten zijn funest voor uw lichaam en leiden snel tot overgewicht en de daarbij behorende nadelige effecten.

Verander uw voedingspatroon en verlies vet

Weinig mensen kiezen bewust voor een te dik lichaam en overgewicht. Maar overgewicht is in toenemende mate een nationaal probleem geworden. Pak daarom de oorzaken van uw overgewicht bij de wortel aan of voorkom overgewicht in de toekomst. Pas uw eetpatroon aan en vervang suikers (koolhydraten) voor gezonde producten met weinig suikers. Eet vooral eiwitten en zorg dat u in beweging komt.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt simpel te begrijpen maar diepgaande theoriëen,  de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Geniet, eet lekker en Leer de gewoonten aan die jou voorgoed een slank lichaam geven:

Meer leren en de afslank receptenbijbel direct risicoloos uitproberen

1 gedachte over “Overgewicht: De Gevaren en De Nadelen + Beste Adviezen”

Plaats een reactie