Web Analytics

Dieet Zonder koolhydraten: Welke Keuzes Heb je?

Het beginsel bij een koolhydraatarm dieet is simpel; heel weinig koolhydraten in het eten dat je nuttigt. Het is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten waar het een Low Carb dieet wordt genoemd. Koolhydraten worden in het dieet bijna volledig verminderd. Vaak betekent het dat er niet meer dan 50 gram koolhydraten per dag gegeten mogen worden. Door het verlagen van de koolhydraten in het eten wordt het aantal calorieën per dag verminderd.[mwm-aal-display]

Wat zijn koolhydraten precies?

Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Het zit in veel voedingsmiddelen waaronder brood, pasta, rijst, aardappelen, noten, bonen, zuivelproducten, suiker en ontbijtgranen. Veel van deze voedingsmiddelen bevatten veel vezels. Het lichaam kan koolhydraten het snelst gebruiken voor energie. Het wordt daarom aangeraden om bij iedere maaltijd koolhydraten te eten. Dit zorgt ervoor dat je gedurende de dag voldoende energie hebt. Koolhydraten worden tijdens de vertering van spijs afgebroken tot glucose. In deze vorm komt het in bloed terecht. Het glucosegehalte in het bloed geeft weer hoeveel glucose er in het bloed zit. Voedingsmiddelen met koolhydraten hebben allen een andere snelheid waarmee ze in het bloed terecht komen. Er zijn voedingsmiddelen die langzaam verteerd worden en geleidelijk in het bloed komen maar er zijn ook koolhydraten die snel in het bloed komen. De snelheid waarmee voedingsmiddelen worden afgebroken tot glucose is vermeld in de glycemische index (GI).

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

De verwarring over koolhydraten

Door alle koolhydraatarme diëten is iedereen snel geneigd om te denken dat koolhydraten slecht zijn voor de gezondheid. Brood, rijst en pasta worden door veel mensen als slecht gezien en worden volledig vermeden. Dat is echter niet de juiste aanpak ten opzicht van koolhydraten. Het lichaam heeft koolhydraten nodig om goed te kunnen functioneren. Het gaat er om welke koolhydraten je eet en welke niet. Er zijn diverse diëten die gebaseerd zijn op het verminderen van het aantal koolhydraten. Drie van deze diëten worden hieronder vermeld.

Dukan dieet

De bedenker en ontwikkelaar van het dieet is de Franse dokter Dukan. Het dieet van dokter Dukan richt zich op vetverlies waarbij er veel eiwitten gegeten worden en de koolhydraten sterk worden gereduceerd. Het lichaam wordt gedwongen om reserves aan te spreken voor energie doordat de inname van koolhydraten en vetten verkleind wordt. Het dieet is verdeeld in vier fases: de aanvalsfase, doorloopfase, consolidatiefase en het permanente dieet. In de laatste fase van het dieet gaat men ervan uit dat het eetpatroon gewijzigd is zodat het gewicht behouden wordt.

Eiwitdieet

Bij een eiwitdieet bestaat een groot deel van de voeding die je nuttigt uit eiwitten. Je kunt op een eenvoudige manier afslanken door middel van het eiwitdieet. De koolhydraten worden ook verminderd tijdens het dieet. Het eiwitdieet kan voor een lange tijd gevolgd worden. Vaak worden tijdens dit dieet eiwitshakes gedronken die veel eiwitten bevatten. De focus bij het eiwitdieet ligt volledig op de voedingsmiddelen met veel eiwitten zoals kip en vlees.

Shake dieet

Bij het shake dieet vervangen shakes de maaltijden die je normaal gesproken eet. Het gaat niet om alle maaltijden maar om een paar. De verdeling van voedingsstoffen is exact goed bij de shakes. De shakes bestaan voornamelijk uit eiwitten en weinig vetten en koolhydraten. Als er alleen maar shakes gedronken worden en verder niets dan wordt het gezien als een crashdieet. Het is echter beter om bepaalde maaltijden te vervangen door shakes en niet alle maaltijden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt simpel te begrijpen maar diepgaande theoriëen,  de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Geniet, eet lekker en Leer de gewoonten aan die jou voorgoed een slank lichaam geven:

Meer leren en de afslank receptenbijbel direct risicoloos uitproberen

Plaats een reactie