Web Analytics

5 tips voor gezond leven

Gezond leven is niet makkelijk. De verleiding ligt iedere dag weer op de loer. Ongezonde snacks zijn overal te vinden en veel makkelijker dan gezonde snacks. Maar wil je graag gezond leven? En niet continue calorieën tellen? Dan zetten wij zetten 5 tips voor je op een rij, waarmee je ervoor zorgt dat je een stuk gezonder door het leven kunt gaan. Het is bijvoorbeeld van belang om goed te ontbijten en voldoende water te drinken. Probeer langzamer te eten dan je gewend bent en zorg ervoor dat je voldoende variatie in de voeding aan kunt brengen. Tenslotte kun je gezond leven door voldoende te bewegen, waarmee je balans aanbrengt tussen de inname en verbranding van energie.

Goed ontbijten

Binnen onze tips voor gezond leven is het in ieder geval van belang om iedere dag goed te ontbijten. Je zorgt er daarmee voor dat je de vetverbranding in je lichaam meteen op gang kunt brengen, zodat je daar de rest van de dag veel plezier van hebt. Het zorgt er in principe voor dat je lichaam uit de slaapstand komt en ervoor gaat zorgen dat je de energie die je inneemt weer kunt verbranden. Een goed ontbijt is een belangrijke tip voor een gezond leven, probeer daarnaast ook een glas water te drinken om je lichaam alvast een keer goed te spoelen.
Ben jij iemand die in de ochtend niet genoeg tijd heeft het voor een ontbijt zet dan wekker gewoon wat eerder. Een ontbijt is het zeker waard om 10 minuten eerder op te staan!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Water drinken voor een gezond leven

Het is binnen de tips voor een gezond leven sowieso een goed idee om voldoende water te drinken. We hebben dagelijks in ieder geval 1,5 liter water nodig, het is niet erg om daar een beetje overheen te gaan. Schenk ‘s morgens een kan met water in en zorg ervoor dat je die aan het eind van de dag op hebt. Je zorgt er daarmee voor dat je voldoende water inneemt, om je lichaam goed te blijven spoelen.
Vind je water echt niet lekker kijk dan eens naar spa rood of de water met een smaakje producten die op de markt zijn. Hierin zitten geen suiker andere schadelijke stoffen maar heeft wel een lekkerder smaakje dan water.

Langzamer eten

De tips voor gezond leven hebben uiteraard ook betrekking op je voeding, wist je dat het bijvoorbeeld een goed idee is om langzamer te eten dan je gewend bent? Het duurt namelijk even voordat je maag het signaal naar de hersenen heeft gegeven dat je voldoende hebt gegeten. Als je te snel eet heeft je maag niet de tijd om het verwerken en heb je al meer gegeten dan nodig was..
Het is een goed idee om drie hoofdmaaltijden per dag te nemen, al kun je daarnaast ook wat gezonde tussendoortjes nemen. Je brengt het tempo van verwerken door je lichaam daarmee omlaag, zodat je lichaam er alle belangrijke voedingsstoffen uit kan halen.

Variatie in je voeding

Met betrekking tot je voeding en de tips voor gezond leven is het uiteraard ook van belang om voldoende variatie aan te brengen. Zorg ervoor dat je de ene keer wat vlees en vis eet, terwijl je de andere keer zorgt voor meer granen en bijvoorbeeld groente. Hou je niet van groente? Dan kunnen groentesapjes een uitkomst zijn om toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Eet je volgens de bekende Schijf van 5 van het Voedingscentrum? Dat levert je de beste resultaten op voor een gezond leven, waarmee je ervoor zorgt dat je gezond door het leven kunt gaan.

Voldoende beweging

Tenslotte is het binnen de tips voor een gezond leven van groot belang om voldoende te bewegen. Alle energie die je inneemt door middel van je voeding dien je aan de andere kant ook weer te verbranden. Probeer in ieder geval 30 minuten per dag te bewegen en ga daarnaast regelmatig sporten. En probeer dit ook consequent vol te houden! Het zijn de belangrijke tips voor een gezond leven, op basis van je voeding, drinkpatroon en beweging.
In dit artikel heb ik je vijf tips voor een gezonder leven gegeven. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt simpel te begrijpen maar diepgaande theoriëen,  de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Geniet, eet lekker en Leer de gewoonten aan die jou voorgoed een slank lichaam geven:

Meer leren en de afslank receptenbijbel direct risicoloos uitproberen

Plaats een reactie