Web Analytics

Koolhydraatarme Snacks en Gezonde Tussendoortjes

Tegenwoordig eten steeds meer mensen koolhydraatarm, zeker onder mensen die willen afvallen is dit erg populair. Dit komt doordat het koolhydraatarme dieet veel vrijheden heeft en je veel wel kunt blijven eten. Tuurlijk moet je wel wat aanpassingen maken en wat dingen weglaten, maar daarvoor kunnen veel andere lekkere maaltijden en snacks voor in de plaats komen. Wanneer je wilt afvallen of gewoon minder koolhydraten wilt eten, is het verstandig om als eerst koolhydraatrijke tussendoortjes zoals koek, snoep, gebak en chocolade te vervangen door koolhydraatarme snacks en tussendoortjes. Wanneer je gezonder wilt eten of wilt afvallen, hoef je helemaal niet te leven op worteltjes en komkommer. Integendeel, er zijn zoveel heerlijke en makkelijke snacks en tussendoortjes te maken. Ook als je geen tijd hebt om in de keuken te staan zijn er zat gezondere alternatieven. Als je gezonder wilt leven of wilt afvallen, hoef je echt geen honger te lijden, dat is nergens voor nodig. Het is alleen wel belangrijk dat je de juiste snacks kiest, zeker als je wilt afvallen met bijvoorbeeld het koolhydraatarm dieet.

In dit artikel krijg je wat voorbeelden en suggesties om ongezonde koolhydraatrijke snacks en tussendoortjes te vervangen voor gezondere koolhydraatarme snacks en tussendoortjes. Het lijkt soms lastig om koolhydraatarme snacks te bedenken, maar toch zijn er veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zult denken. Zeker als je bereidt bent om zelf wat dingen in de keuken te maken, dan zijn er eindeloos veel snacks en tussendoortjes te maken. Ook als je geen zin hebt om snacks te maken, zijn er veel snelle en makkelijke tussendoortjes, hieronder vind je een lijst met makkelijke en gezonde tussendoortjes:

–    Blokjes 30+ kaas.
–    Handje ongebranden en ongezouten noten.
–    Cherry tomaatjes
–    Gekookte eieren met peper en zout of gekookte eieren ingepakt met rookvlees.
–    Parmaham met rucola en eventueel wat parmezaanse kaas.
–    Kipfiletrolltjes met hüttenkässe en tuinkers.
–    Gerookte zalm met rucola.
–    Tomaat met mozzarelle en basilicum.
–    Olijven met feta.
–    Haring met uitjes.
–    Aurgurken eventueel met ham of andere vleeswaren.
–    Kipfilet met avocado.
–    Rauwe ham met komkommer.
–    Appelpartjes met pindakaas.
–    Rijstwafel met pindakaas, kaas of vleeswaren.
–    Pure chocolade (minimaal 75% cacao).
–    Groentensticks met hummus.
–    Vleeswaren met sla en komkommer.
–    Forel

Deze koolhydraatarme snack zijn bedoeld om te eten tussen de hoofdmaaltijden door, als je merkt dat je toch nog trek hebt. Deze snacks kun je dus maximaal drie keer per dag eten, tussen het ontbijt en de lunch in, tussen de lunch en het avond eten in en na het avond eten, als je dan nog honger hebt. Het is namelijk niet de bedoeling dat je minder gaat eten en honger hebt. Het is de bedoeling dat je anders en gezonder gaat eten, met minder koolhydraten. Dat betekent niet dat je jezelf hoeft uit te hongeren, ook niet als je wilt afvallen voor bijvoorbeeld een strakke buik. Het gaat erom dat je recepten met veel koolhydraten vervangt door een recept met minder koolhydraten.

Voor de mensen die het leuk vinden om in de keuken bezig te zijn, zijn er eindeloos veel recepten voor koolhydraatarme koekjes, -brood, -chocoladetruffels, – kokosballetjes, -cake, kaaskoekjes, crackers en zelfs koolhydraatarme taart! Gezond eten hoeft dus helemaal niet saai en smakeloos te zijn, je kunt het zo lekker en zo moeilijk maken als je zelf wilt. Probeer zo veel mogelijk uit en ontdek wat jij lekker vindt. Ga geen dingen eten die je tegenstaan, dat houd je op de lange termijn toch niet vol.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt simpel te begrijpen maar diepgaande theoriëen,  de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Geniet, eet lekker en Leer de gewoonten aan die jou voorgoed een slank lichaam geven:

Meer leren en de afslank receptenbijbel direct risicoloos uitproberen

Plaats een reactie