Web Analytics

Tips voor Gezonde Avondmaaltijden

Als je bezig bent met afvallen is het belangrijk dat je avondmaaltijden in balans zijn, wat wil zeggen dat ze de juiste voedingsmiddelen en voldoende variatie bevatten. Om te zorgen dat je ondanks een druk leven toch elke avond verantwoord eet, kan het helpen om alle maaltijden wekelijks in te plannen. Neem elke zondag de tijd om maaltijden te bedenken voor elke dag van de week – en zorg er daarbij voor dat je alle boodschappen al in huis hebt. Zo maak je het jezelf gemakkelijk, en is er ook geen excuus meer om uit tijdnood toch even langs de snackbar te rijden.

Maar waar moet je aan denken bij het inplannen van verschillende maaltijden? Wanneer is een avondmaaltijd gezond, en hoe zorg je voor variatie? Wij leggen het uit met behulp van een aantal top tips voor gezonde avondmaaltijden.

AVG, maar dan anders

Van oudsher zijn we in Nederland gek op aardappel, vlees en groente, en op zich is dat ook een hele goede basis. Belangrijk is daarbij wel dat je voor magere vleeswaren zoals kipfilet of kalkoenfilet kiest – en een uitstekend alternatief is een stukje vette vis. Aardappelen kunnen worden afgewisseld met quinoa, linzen, zilvervliesrijst of volkorenpasta – hoe minder koolhydraten, hoe beter, want koolhydraten worden vooral ’s avonds relatief snel omgezet in lichaamsvet. Zorg voor voldoende variatie in groentes door zoveel mogelijk verschillende kleuren groente te eten. Tip: donkergroene groentes zoals broccoli, sperzieboontjes en courgettes zijn het allergezondst.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Minder suiker, meer proteïne

Van suiker stijgt je bloedsuikerspiegel, maar proteïnes, of eiwitten, voorkomen dit juist. Bovendien helpen eiwitten je spieren sneller te herstellen na een work-out en zorgen ze er dus voor dat je intensiever kan bewegen. In tegenstelling tot suikers, geeft proteïnerijke voeding een zeer verzadigend gevoel. Waar je al die proteïnes in kunt vinden? Kies onder andere voor eieren, tonijn, tofu, gevogelte, vette vis of kikkererwten.

Minder zout

Te veel zout eten heeft negatieve gevolgen voor je bloeddruk, cholesterolwaarden, en verhoogt het risico op onder andere hart- en vaatziekten, maar ook voor mensen die willen afvallen is het verstandig om te minderen met zout. Van zout op zich kom je niet aan, maar het heeft wel een aantal gevolgen die nadelig kunnen zijn voor je gewicht. Zo heb je na erg zout eten vaak behoefte aan compensatie in de vorm van iets zoets – en dat is natuurlijk vaak iets anders dan een stuk fruit. Om zoutinname te beperken is het slim om kant- en klaar producten te vermijden, zo min mogelijk zout toe te voegen aan je eten en te compenseren met gezonde kruiden zoals gember, kaneel en kurkuma.

Kies voor stomen in plaats van bakken

Door groente te stomen behoud je de meeste vitaminen. Koken (in een klein beetje water) is ook een optie, maar ook dan verliezen groentes al snel een groot deel van hun voedingswaarde. Vermijd bakken – zo voeg je alleen maar vetten (boter of olie) aan toe aan die anders zo gezonde groente.

Gezonde vetten

Vervang ongezonde, verzadigde vetten met gezonde, onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zijn goed voor het lichaam omdat ze ervoor zorgen dat je cholesterolwaarden op peil blijven en het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Bovendien zorgt het vervangen van verzadigde vetten met onverzadigde vetten voor een gezonder voedingspatroon dat bijdraagt aan gewichtsverlies. Voorbeelden van voedingsmiddelen met gezonde vetten zijn vette vis, ongezouten noten, zaden en plantaardige oliën.

Wat gaan we eten vanavond?

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt simpel te begrijpen maar diepgaande theoriëen,  de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Geniet, eet lekker en Leer de gewoonten aan die jou voorgoed een slank lichaam geven:

Meer leren en de afslank receptenbijbel direct risicoloos uitproberen

Plaats een reactie