Web Analytics

HIIT Workout

Geen tijd hebben of niet van de oefening kunnen genieten, zijn een paar van de belangrijkste redenen waarom we waarschijnlijk een training overslaan. Maar een effectieve HIIT workout  kan zo kort als 15 minuten duren en nog steeds resultaat geven, waardoor je het net als de slogan van Nike zegt: gewoon moet doen (Just do it).

“HIIT is een trainingstechniek waarbij iemand 100% inspanning levert door snelle, intense uitbarstingen van activiteit, terwijl andere vormen van lichaamsbeweging jouw hartslag verhogen, kun je met HIIT tijdens de sessie jouw hartslag naar een hoger niveau brengen en deze ook hoger houden.”

De werk-rust-werk-rust-formule van een HIIT-oefening dwingt het lichaam om in tegenstelling tot een normale training meer vet te verbranden en meer magere spiermassa op te bouwen.

“Onderzoeken hebben aangetoond dat ondanks het lage trainingsvolume bij HIIT er een dramatische verbetering van de uitoefening optreedt. Veel mensen rapporteren dat in vergelijking met langdurige workouts met een lagere inspanning er aanzienlijke voordelen voor de gezondheid, zoals gewichtsverlies, een verbeterde spierkracht en algemene verbetering van de aërobe conditie zijn.” aldus Sheehan.

Vanuit mentaal perspectief vinden veel mensen een HIIT-oefening minder uitdagend dan een langere tijd in een stabiel tempo trainen, omdat je je slechts korte tijd voluit geeft en zo meer kans hebt om je weer te herladen, weer op adem te komen en je weer klaar te maken om verder te gaan.

 

  • Jouw lichaam blijft lang na het trainen nog verbranden

 

Het idee dat je op de bank Netflix kunt kijken en een aanzienlijke hoeveelheid calorieën verbrandt, klinkt te mooi om waar te zijn toch? Maar dat is het niet en dat komt door het ‘afterburn effect’.

Het intense niveau van de training, die tijdens een HIIT-sessie wordt uitgevoerd, betekent dat je lichaam later meer zuurstof moet opbouwen om zich te herstellen, waardoor de stofwisseling gedurende uren en zelfs tot een paar dagen na een intensieve oefening nog optimaler werkt.

Dit betekent niet dat je elke dag HIIT-oefeningen hoeft te doen: je zult net zulke goede resultaten krijgen door een dag HIIT en een dag LISS (low intensity sustained state) af te wisselen.

 

  • Je hebt geen fancy uitrusting of een lidmaatschap voor de sportschool nodig

 

Je aanmelden bij een sportschool of bij persoonlijke trainer Delft zijn beide geweldige manieren om je verantwoordelijk te houden en bieden minder kans om te smokkelen en een training over te slaan. Plus dat het sociale element het doen van oefeningen leuk kan maken in plaats van een slopend kwarwei.

Je kunt HIIT gemakkelijk alleen thuis doen of in het park, want alles wat je nodig hebt is sportkleding.

“HIIT-programma’s kunnen alleen maar lichaamsgewicht oefeningen bevatten”, aldus Sheehan.

“Box jumps, step-ups, star jumps, skipping, boksen, bergopwaarts lopen, push-ups, tuck jumps en bergbeklimmen zijn slechts een paar van de bewegingen, die een persoon kan gebruiken om een ​​effectieve HIIT-training te doen.”

Als je een loper bent, kun je een HIIT-sessie in je hardlooproutine opnemen door twee seconden te sprinten en gedurende twee minuten rustig te lopen of 30 seconden te sprinten en 90 seconden te joggen. Hardlopen kan je ook binnen doen, op de Focus Fitness Senator iPlus.

HIIT hoeft echter niet voor iedereen geschikt te zijn.

“Als je nieuw bent bij het uitoefenen van één-op-één sessies of coaching rond de ballistische en snelle aard van HIIT, zou het verstandig kunnen zijn om hulp te vragen, om zo het krijgen van blessures te voorkomen.

“Als je iemand bent met een geschiedenis van spier- en botbeschadigingen zoals rugpijn, knie- of enkelblessures of een schouder uit de kom, raadpleeg dan bijvoorbeeld een geaccrediteerd professional om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de oefeningen of om te bespreken hoe HIIT voor jouw specifieke doelstelling kan worden aangepast.”

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt simpel te begrijpen maar diepgaande theoriëen,  de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Geniet, eet lekker en Leer de gewoonten aan die jou voorgoed een slank lichaam geven:

Meer leren en de afslank receptenbijbel direct risicoloos uitproberen

Plaats een reactie