site stats

AFVALLEN TIPS

Snel Afvallen Met Bewezen Methodes

Obesitas: De Oorzaak & Wat je er Tegen Kunt Doen

Obesitas is een veelvoorkomend fenomeen. In Nederland lijdt 12% van de hele bevolking aan obesitas. In België heeft 14% obesitas. Nederland en België zijn wereldwijd landen met het hoogste percentage mensen met obesitas. Ongeveer één op de acht mensen lijdt aan obesitas in Nederland of België. Dat is een angstaanjagend hoog percentage!

Maar liefst 40% van de bevolking in Nederland en België heeft te maken met overgewicht. Overgewicht houdt nog niet direct obesitas aan, maar er is wel een hele grote kans dat overgewicht op den duur overgaat in obesitas.

Daarom moet je er alles aan doen om overgewicht tegen te gaan, want je wilt niet aan de ziekte obesitas lijden! En als je obesitas hebt, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. In dit artikel leest u hoe!

Obesitas is een ernstige zaak!

Een andere term voor obesitas is ernstig overgewicht. Ernstig overgewicht betekent dat je een BMI hebt van meer dan 30. Ernstig overgewicht heeft veel negatieve gevolgen voor je eigen gezondheid. Daarom is het belangrijk te weten wat de oorzaken zijn en hoe je de oorzaken van obesitas aan kunt pakken.

Obesitas is erkend als chronische ziekte. De naam ‘ziekte’ geeft de ernst van de zaak al aan. Als je lijdt aan obesitas, heb je een serieus probleem. Je wilt maar al te graag af van een ziekte als obesitas!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Obesitas is wereldwijd een groot probleem

Eerst wat ‘positief’ nieuws. In landen zoals de Verenigde Staten, Mexico en Nieuw-Zeeland leven nog meer mensen met obesitas. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld is één op de drie mensen een obesitaspatiënt. Het kan dus altijd erger.

Maar ga nu vooral niet achterover zitten en denken dat we het in Nederland en België best goed doen. Want dat is gewoon niet waar. Elk jaar sterven ongelofelijk veel mensen aan de gevolgen van obesitas. En ik weet bijna zeker dat je niet wilt sterven aan de gevolgen van obesitas.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De oorzaken van obesitas

Hoe komt het eigenlijk dat in Nederland en België zoveel mensen rondlopen met obesitas? Daar zijn heel veel oorzaken voor aan te wijzen, maar de volgende oorzaken springen er toch wel uit:

 • Te veel eten
 • Te weinig bewegingsactiviteiten/sporten
 • (Eet)ziektes
 • Te veel stressmomenten
 • Het zit in de genen

Als je dit rijtje langs gaat en eerlijk voor jezelf moet zijn, wat zijn voor u dan de oorzaken van ernstig overgewicht? Koop je misschien veel te veel chips en koeken in de supermarkt? Of maak je je druk om allerlei dingen en staat u constant onder stress? Of weet je dat veel anderen in uw familie ook erg dik zijn?

Wat kan jij doen tegen obesitas?

Als je de oorzaak weet waarom u (bijna) aan obesitas lijdt, dan kun je de ziekte ook veel gemakkelijker aanpakken. Je kunt gericht afspraken maken en een plan opstellen hoe je van obesitas af komt.

Voor ieder persoon geldt een ander recept om van obesitas af te komen. Maar ik kan je wel een paar hele nuttige tips geven om mee aan de slag te gaan:

 • Leer jezelf een ander etenspatroon aan (minder suikers)
 • Ga veel meer sporten
 • Zorg dat je genoeg tijd voor jezelf en je hobby’s hebt
 • Eet meerdere keren per dag kleinere hoeveelheden

Een paar goede tips om obesitas tegen te gaan

Tip 1: weinig suikers

Je hoeft echt niet per se veel minder te eten om toch van obesitas af te komen. Het is alleen erg belangrijk om niet teveel suikers binnen te krijgen. Als je bijvoorbeeld heel vaak naar de Mc Donalds gaat en veel hamburgers eet, is de juiste oplossing om in plaats van een hamburger verse groente te eten.

Als je vaak naar films of series kijkt en je toch graag iets lekkers te eten wilt hebben, probeer dan eens iets anders dan de zak chips of de gevulde koeken. Olijven of verse noten zijn bijvoorbeeld erg lekker en ook nog eens gezond. Zo sla je twee vliegen in één klap. Je geniet van het tussendoortje en kijkt ook nog eens naar je favoriete film of serie.

Tip 2: jezelf verplichten te sporten

Misschien ben je het niet gewend om naar de sportschool te gaan. Neem dan gewoon eens een abonnement op de sportschool en verplicht jezelf om een aantal keer per week naar de sportschool te gaan.

Of misschien schaam je je in de sportschool wel ontzettend erg voor je lichaam. Je wilt niet graag gezien worden in een dik lijf. Het is toch het beste je hier niks van aan te trekken. Bedenk altijd dat als je nooit begint met sporten, je altijd dik zult blijven.

Maak een goed plan om obesitas aan te pakken!

Veel mensen beginnen met een nieuwe levensstijl en kunnen dit niet lang volhouden. Daarom is het belangrijk dat je jezelf duidelijke doelen stelt die haalbaar zijn.

Dus zeg niet tegen jezelf dat je in de eerste maand 20 kilo af wilt vallen. Dit gaat je waarschijnlijk niet lukken en zo blijf je lijden aan obesitas. Begin met het zetten van kleine stappen en bouw op deze manier langzaam aan een nieuwe levensstijl.

Het is haalbaar om per week 1 kilo vet kwijt te raken. Daarom zou het bijvoorbeeld een erg goed streven zijn om per maand vier kilo kwijt te raken. In het begin lijkt het niet veel, maar na een jaar bent u maar liefst 48 kilo kwijt!

Ga voor succes!

Obesitas kun je dus met succes aanpakken. Je moet alleen goed de oorzaak van je ernstige overgewicht vaststellen, en een helder plan hebben om obesitas te lijf te gaan. Zorg dat je niet (meer) bij de mensen met obesitas hoort! Je krijgt veel meer geluk en plezier in je leven. Je zelfverzekerdheid zal bovendien flink toenemen.

Koop het ebook

Ga ervoor en versla obesitas! Als hulpmiddel is ons ebook erg geschikt. Schaf dit boek daarom aan. Klik hier voor meer informatie.

Heb je veel aan dit artikel gehad? Houd dit dan niet voor jezelf en like of deel dit artikel met je vrienden en familie.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op Obesitas: De Oorzaak & Wat je er Tegen Kunt Doen

 • Patrick zegt:

  Ik heb het e-book een week geleden besteld, ziet er allemaal wel goed uit, maar is nog wat voorbarig om al iets te vertellen over het resultaat.
  Ik had nog wel een vraag aangaande Richard Ridder, ik probeer hem al ruim een week te bereiken.
  Bij de aankoopp van’t e-book was er ook een reeks video’s beschikbaar.
  Als je daar niet door ‘overdonderd’ van was kon men zich daar onmiddelijk weer op uitschrijven.
  Dat ‘onmiddelijk’ duurt nu al meer dan een week, kreeg wel een link, maar als men zich via daar uitschrijft sturen ze een bevestigings mail…..niet dus.
  Ik probeer dan Richard Ridder terug te bereiken via “[email protected]”, maar daar reageerd men niet meer. Weet iemand een ander e-mail adres om deze persoon te bereiken?
  Alvast bedankt voor een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Afslank Receptenbijbel (aanrader!)
Verbrand snel overtollig buikvet zonder honger te lijden of te jojoën met simpel te maken afslank recepten.

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen
Vet Verbrand Geheimen (tip!)
De snelle manier van afvallen om het lichaam te krijgen dat je echt wilt:

Vet Verbrand Geheimen Risicovrij Uitproberen